blank_53
fftv
Вторник, 10 Април 2018 13:45

Прадядото на Андреа с принос за успеха на певицата

Оценете
(0 гласа)
Прадядото на Андреа Прадядото на Андреа

Прадядото на Андреа има значителна роля за музикалното развитие на певицата. Това разбираме от интересна информация, която звездата публикува във Facebook.

Роднината на изпълнителката е вкарал първото радио SABA, а по-късно се превръща и в първия българин, внесъл акордеон “Barcarole” на родна земя. Именно това е и първият инструмент, на който Андреа се учи да свири.

Ето какво написа русокосата дама в личния си профил: Прадядо ми Георги, роден 1897г.(мъжът в черния костюм). Първият българин, който вкарва радио SABA в родината, през Дунав от Австрия. Малко по-късно и първия българин, който вкарва акордеон в България. Марката му е “Barcarole” и може би поради тази причина това е първият инструмент, на който се уча да свиря. Съжалявам, че не съм успяла да те познавам.

В родословното дърво на звездата личат много имена, свързани с музиката. Другият й прадядо Михаил Ахтаров е дългогодишен диригент на хор „Кавал“. Прабабите на певицата са били цигуларка и солистка в театър „Ренесанс“. Първият братовчед на Андреа е Борис Карадимчев, известен композитор.

adnrea-dyado
Прочетена 4136 пъти