blank_53
fftv
Събота, 02 Март 2013 15:58

Раздават „Оскарите на популярността“ в Босна и Херцеговина

Оценете
(1 глас)
"Оскари на популярността" (Oskar Popularnosti) е едно от най-известните балкански събития в областта на музиката и шоубизнеса. Конкурсът се провежда ежегодно от 1997 г., а тази година юбилейното 15-то издание ще се състои на 5 март 2013 г. в град Баня Лука, Босна и Херцеговина.
През годините на сцената на музикалния форум са се изявявали едни от най-големите звезди от бившите югодържави като Горан Брегович, Емир Кустурица, Желко Йоксимович, Цървена Ябука, Рибля Чорба, Желко Самарджич и др.
Всяка година участниците на фестивала  се избират от межиджъри на различни конкурентни музикални компании, както и от светски журналисти. Наградите – Оскари на популярността – се присъждат на най-известните изпълнители от изминалата година. Известността се измерва на основата на хитове, издадени албуми и проведени турнета, медийно присъствие и благотворителност.
За първа година българската телевизия Балканика подпомага идеята на организаторите на фестивала за обща музикална сцена на популярни изпълнители от различни държави. В събитието участие ще вземат доказани артисти от Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватия и Черна гора, познати на зрителите на Балканика - Желко Самарджич, Аца Лукас, Саша Матич, Осман Хаджич, Йован Перишич, Неда Украден, Бобан Райович, Ин Виво и много други.
Репортаж от събитието очаквайте  скоро в ефира на Балканика мюзик телевижън!
Прочетена 15870 пъти